Tollas szépségeink
                                       " A madarászáshoz nemcsak érteni,
                                                 hanem hűnek is kell lenni "

Megtaláltam az elveszett madaram Vigyor

 

Amennyiben a megszökött madarad megtaláltad, kérlek oszd meg a többiekkel is, hogy sikerült a nyomára akadni. Sokszor egy-egy bíztató sor is sokat segít a rémült, madarát kereső gazdinak.

Vendégkönyv

Kép újratöltsée
 • Udvari angela (Csaladiotton19@yahoo.com)
  2018-08-05 12:36:56
  Eloszor is koszonetett szeretnek mondani az ilyen es hasonlo forumokat uzemeltetoknek mert nelkulok a kis csavargok nem tudnanak hazajutni. A mi Karinyonk aki egy fiu jako papagaj 3 nap alatt megtett tobb kilometert ahonnan egyedul visszatalalni nem igen tud. Felmerve a helyzetet egyszeruen csak bekopogott egy orvosi intezet ablakan hogy segitseget kapjon. Neki is sikerult (mint a tobbi komentben is olvashato) allatbarat embereket megtalalni, akik a kis madar segitsegere siettek mikor is lattak rajta a kimerules jeleit. Koszonjuk az atmeneti gondoskodast es a gyors intezkedest az eletmento falatokat. Ma Karinyo ujbbol otthon van a parjaval es sok sok pihenes utan ma jatekos es jo kedvu. Sajnos hogy mi tortent vele ebben a harom napban elmeselni nem tudja de hogy segitseget ker az embertol igazolja hogy felelossek vagyunk azokert akiket megszeliditettunk. Koszonom,hogy kisegitettek bennunket es hogy boldog vege lett a tortenetunknek.
 • Irienn
  2017-04-17 16:30:52
  Alexander papagajunk (2 eves) csak embert, kutyat ,macskat latott idaig. Orokbe fogadtuk, rendkivul okos, szocialis, nyugodt kis leanyzo.. Kiraktuk a kalitkat a kertbe egy szep napon, az ido kellemes volt, de estere 0- ra is lement.. A szomszed kinyitotta kivancsisagbol... na el is repult rogton a picur.Egesz nap kiabaltunk neki, semmi, estere, alvas idoben vegre megszolalt egy hatalmas fenyo tetejerol... ne mmert lejonni. Orakon at hivogattuk.. semmi, vegre epp sotetedes elott neki batorkodott.. de nem repult meg ekkorat elotte, igy lathatoan zavarban volt, es egy 100 m-re levo masik hatalmas fenyon kotott ki. kiabalt hozzank, ugy ahogy akkor szokott mikor akar vallra ulni.. de nem mert lejonni, ide-oda szallt ket ag kozott, nehezithette, hogy epp tollhullatas idoszakaban van es epp a faroktollait hullatta el..3 nap kinkeserves konyorges utan sem jott le.. egyre halkabban csippantott es mar letraval fel masztunk 20 meterig de odaig sem mert at szallni. Mas madarak is zavartak, baglyok mindenhol.. igazi remalom volt. 4. reggel nincs se hand se jel.. nem evett/ivott es hideg ejjel.. teli ragadozokkal.. leirhatatlan az aggodas... 4. nap egesz nap semmi hang. Nagyon kikeszultunk.Azt hittuk elkapta egy bagoly.. Meg utolso erofesziteskent, kiraktunk fotos plakatokat ide -oda buszmegallo, gyogyszertar.. este hazafele a munkabol log az orr, es csorog a telefon! Megtalaltak 5 km-rel arrebb. egy kedves csalad , akinek mar volt madaruk, most epp Csincsillajuk es kutya+macskajuk volt. Szerencsere az ehen halas helyett embert keresett, es itt egy nagy erdo van... igy az utanna levo faluban szallt ra az illeto vallara.. szerencsere ok tudtak mi a teendo, azonnal bevittek, atmelegedett ivott evett.. es pont a gyogyszertarban jart az apuka, ahol latta a kepet, szerencsere felhivtak , es elmentunk erte.. es vissza adtak, pedig 3 gyerkoc azonnal befogadta volna.. Szoval ha a predatortol megmenekulnek, tuti embert keresnek, ezert hirdessetek minden fomaban mindenhol.. mukodik...vannak rendes emberek akik felhivnak ha megtalaljak.. Ne adjatok fel.. olyat is hallottam, hogy a madar eleldegelt 2 evet is a kornyezo erdokben es evek mulva egyszer csak beallitott... minden lehetseges..
 • Szabó Ildi (tiko73@citromail.hu)
  2016-09-29 06:14:13
  Sziasztok!2016.09.22.-én a férjem arrébb akarta tenni a kalitkát az udvaron és alul kiakadt a kampó és kirepült a nimfám.Nem voltam otthon de hívott a férjem telón ,hogy mi történt.Amikor hazaértem két utcával lejjebb rikácsolt,hiába hívtuk nem jött le a fáról.Van neki egy plüs csipogós békája azt csipogtattuk és hazáig jött velünk ,de mikor azt hittük ,hogy minden rendben valamitől megijedt és kb 30 méterre lévő hatalmas fenyőre szállt.Nem ragozom két napig a közelünkben rikácsolt de a 3. napon valamiért a rákospatak irányába indult már nagyon messziről hallottuk a hangját.Viszont a lányom a 17.kerületi elveszett talált csoportba kiposztolt képet és infót.Nem adtuk fel!!!Írtak hogy a pataknál megtalálták a 4. napon és hazavitte egy kedves hölgy akivel felvettük a kapcsolatot és a 6. napon visszakerült hozzánk a mi drágánk.Picit a bóbitája és a farktolla sérült és nagyon fáradt és kimerült,de amikor meglátott minket örömében rikácsolt és főleg amikor a házunkhoz értünk azt az örömöt amikor a kutyát meglátta...(.jó barátok évek óta ).Tegnap hoztuk haza még nagyon friss a dolog egy kicsit megváltozott a viselkedése jobban hagyja magát simogatni és csöndesebb ...gondolom a félelem amit 4 napig a szabadban töltött.Azért írtam mert tényleg nem szabad feladni és nagyon sok jó ember van aki esetleg befogadhatta a tiéteket is.Érdemes osztogatni az elveszett-talált csoportokban. Üdv mindenkinek ildi
 • 2015-07-06 18:39:58
  Bocsánat, kétszer is elküldtem
 • 2015-07-06 18:36:22
  Kirepült a hullámos papagáj, egy fáról lett meg egy közeli kertből, és leszállt a kalitkájához... Először a hangos csipogása miatt megtaláltuk a közeli parkban egy fán (nem tudott beszélni). Miután kirepült az ablakon valószínűleg egy irányba repült odáig, és fák felé. Először a csalogatás nem sikerült és továbbrepült többször is, egy kertbe. (A tulajdonos segített.) Hallottam csipogást abból az irányból, amerre repült, de nem láttam őt. Aztán a kert másik oldaláról, az utca felől már közelebbről hallottam, csak ritkán csipogott. Aztán megláttam magasan egy fán. Sokára lejjebb csalogattam ismerős hangokkal (szólítás, csengő), aztán a kalitkájára szállt, és bemászott enni.
 • 2015-07-06 18:35:42
  Kirepült a kis hullámos papagáj, egy fáról lett meg egy közeli kertből, és leszállt a kalitkájához... Először a hangos csipogása miatt megtaláltuk a közeli parkban egy fán (nem tudott beszélni). Miután kirepült az ablakon valószínűleg egy irányba repült odáig, és fák felé. Először a csalogatás nem sikerült és továbbrepült többször is, egy kertbe. (A tulajdonos segített.) Hallottam csipogást abból az irányból, amerre repült, de nem láttam őt. Aztán a kert másik oldaláról, az utca felől már közelebbről hallottam, csak ritkán csipogott. Aztán megláttam magasan egy fán. Sokára lejjebb csalogattam ismerős hangokkal (szólítás, csengő), aztán a kalitkájára szállt, és bemászott enni. Thx
 • 2013-05-22 17:25:59
  Kedves Madárkedvelők és Olvasók!Nekem sok évvel ezelőtt a kedvenc kis hullámos papagájom repült el, épp mikor egy nyári délután kint a szabadban fürdettük. Épp csak benyúltunk a kalitkájába, hogy kivegyünk valamit, nagyon szemfüles volt, és a húgom karja mellett kiszökött. Pár perc alatt el is tűnt. Azonnal a keresésére indultunk, és már majdnem feladtuk a keresést, mikor a házunk mellett lévő kis erdőben meghallottuk hogy beszél.(ő több szót is megtanult.) Persze a legmagasabb fa legtetején üldögélt. Lecsalogattuk, és ügyesen bemászott a kalitkájába. El nem mondhatom mennyire boldogok voltunk, hogy megtaláltuk. Azóta sajnos elpusztult, közel 9 évig volt velünk.:-(Az egyik legfantasztikusabb dolog volt ő az életemben.Soha nem adnám fel a keresését, ha tudnám hogy él.
 • Betty
  2013-05-15 12:30:33
  Tamás, köszönöm, hogy megosztottad a történetedet és jó olvasni, hogy tényleg vannak jó emberek akik nem egyből eladni szeretnék a madarat hanem a gazdit keresik :) Nagyon vigyázz a kis jákóra!
 • Nemes Tamás (nemtoc@freestart.hu)
  2013-05-02 03:48:13
  Három nagyon hosszúnak tűnő napnyi, sok-sok átkiabált-füttyentett órányi keresgélés, környékbeli plakátolás után lett meg Jákó papagájunk! Erdő mellett lakunk, hegyen-völgyön keresztül elvándorolt több kilométernyi távolságot, átvészelve a hűvös április végi éjszakákat, étlenséget, szomjúságot, akár a ragadozókat is! Végül egyik reggel egyszerűen odarepült megtalálóihoz, akik szerencsére állatszerető, tudatosan gondolkodó, kedves családként - okos a Jákó, tud választani!:-)- azonnal - a net-en rákeresve -szóltak. Ezúton is szeretném nagyon megköszönni mindenkinek: az oldalnak-mert általatok lett meg Putyi kisasszony; a megtaláló Gábor úrnak és kedves,jószívű családjának Leányfalun - mert mintaszerűen szólt, szeretettel menedékjogot adva a szökevénynek, és teljesen korrekten az adatokat megkérdezve gyűrűszám stb. mondott csak pontos infokat, és mindenkinek akik segítettek keresgélni, "nyitott" szemmel jártak mint Kati és Gábor(akik szintén Jákó gondozók), vagy egyszerűen csak néhány biztató szóval kedveskedtek mint szomszéd Magda néni...:-) Nagyon megörültünk, volt aztán krokodilkönnyes-nevetés, öröm nagy-nagy boldogság!!! Tanulság hogy mindig reménykedni kell, mert már kezdtünk elcsüggedni amikor a telefon megcsörrent, bámulatos túlélők ezek a csöpp madarak, szinte hihetetlen intelligenciával!
 • 2012-12-25 17:23:18
  Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Kratancsik Tamás pázmándi lakosnak, ki megtalálta,és a cites papír ellenében,azonosítás után visszaadta elrepült madárkánkat! Matyika/kézzel nevelt/ 2 hideg éjszakát töltött a szabadban, otthonától 700-900m-re. Egy kamionmosóba várta a sorát Tamás úr, mikor egy fenyőfáról vállára repült. Beült vele, majd bekapcsolta az állófűtést az átfázott és éhes madárkának. Hazavitte, enni, inni adott neki és a neten kereste, ki hiányolhatja...így talált erre az oldalra, ahol mi hirdettük. Általa visszakaptuk Mindenünket. Úgy tűnik, az állat megérzi, kihez lehet közeledni. Ezúttal egy igen barátságos, becsületes embert szemelt ki magának.
 • Paulovicz Tamás (pauloviczmuko@citromail.hu)
  2012-10-13 19:05:13
  szeretném megköszöni azoknak az embereknek akik segitetek a papagájunk keresésében.P.Tamás és családja Pilis
 • Paulovicz Tamás (pauloviczmuko@citromail.hu)
  2012-10-13 19:02:33
  10-nap után megkerült Nagy sándor papagájunk.5-km re tölünk.Ezuton is szeretném megköszöni egy Monorierdei idösebb házaspárnak,zöld zebra állatvédö egyesület,és egy fiatal két családos anyának akik ennek a hirdetési oldalnak köszönhetöen megtaláltak minket és az elveszett papagájunkat
 • 2012-09-01 18:08:32
  A mi amazon papagájunk is kirepült a XI. kerületben, aztán nem talált vissza (pedig minden nap repül a műhelyben). 4 órán át keresgéltem, a környéken megkérdeztem a járókelőket, ill. kiplakátoltam. Meglett a kitartó keresés eredménye, mert egy közeli lakótömb 7. emeletén berepült egy kedves családhoz, akik boltba menet közben megismerték őt a plakáton, felhívtak telefonon, és már mentünk is érte! Egyébként nem ment messzire a madár, két utcával arrébb szállt le. Nem szabad feladni, minél több helyen meg kell hirdetni, kiplakátolni, kérdezősködni és akkor nagy rá az esély, hogy meglesz a madár.
 • borostyán (boros@pr.hu)
  2012-05-13 18:25:04
  Kedden reggel kinyitotta Ara madaram az etető ajtaját, és kimászott a röpde tetejére. Sajnos türelmetlen voltam, és hálóval akartam megfogni, amitől megijedt, és huss, világgá repült. Úgy szárnyalt, mint egy sasmadár, féltem, hogy sosem látom vissza. Rögtön hirdetést adtam fel a tv-ben, a helyi újságban, fényképpel kiplakátoltam, ha valami megtalálja, vagy befogja, legalább tudják, ki a tulajdonosa. Másnap hívtak telefonon, hogy négy utcával távolabb látnak egy hatalmas, színes madarat, aki igen hangosan kiabál. Hiába mentem a helyszínre, nem jött le a fáról, élvezte a szabadságot. Az utcára tévedt nézelődőkkel megbeszéltem, hogy aki befogja, jutalomban részesül. Három órán keresztül kergettük, űztük, hátha elfárad, de beesteledett, és felrepült egy nagyon magas nyárfára. Sajnos ott kellett hagynom estére. A harmadik nap már korán reggel mentek a fiúk, akikkel megegyeztem, hogy nyomon kísérjél madaram szárnyalását. Egész nap ijesztgették, dobálták, fárasztották, és az általam vásárolt hosszú nyelű hálóval, ami egy halász szák volt, végre délutánra sikerült befogni. A madaram azóta kissé kedvetlen, nem beszél, és sokat alszik, igen megviselte a kirándulás. Hiszem, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen környéken lakok, ahol az emberek összefogása, és szervezett munkája meghozta a várt eredményt. Köszönet érte!

 

Asztali nézet